Šis straipsnis griežtai skirtas naudoti tik Vyrams! Moterims skirtas straipsnis čia.

Prieš septynis metus pradėjau vesti seminarus ir konsultacijas santykių tema. Per tiek laiko prisikaupė įdomios patirties ir įžvalgų. Mūsų vyrai dažniausia savo santykiuose nepatenkinti jog partnerė jų negerbia, neįvertina, nepalaiko, nuolat viskuo nepatenkinta, jai neįmanoma įtikti, jos elgesys nesuprantamas, emocijos šokinėja, pati nežino ko nori..

Vyrai šitas straipsnis Jums! Atskleisiu visas paslaptis, kaip pastatyti draugę į VIETĄ! Pagaliau turėsite žinias, kaip tapti savo gyvenimo šeimininkais ir jokia boba nebeknis jums proto!

Perspėju, jog patarimai veikiantys praktikoje ir išbandyti daugelio porų, tame tarpe ir mano šeimoje! Pasiruošę? Prisisegam. Pirmyn!
Jeigu nori būti laimingas ir pastatyti draugę į vietą tau reikės dviejų dalykų: a) tapti vyru, b) padaryti ją laiminga. Taip, taip. Jūs išgirdote teisingai! Moters VIETA: būti laimingai. Na, bet apie tai vėliau. Pirmiausia, kaip mums tapti vyrais?

Tu, ką, nori pasakyti aš ne vyriškas? O, ne, ką jūs! Tik tas vyriškumas likęs berniuko lygyje. Kaip suprasti? Kol draugė ar žmona elgiasi gražiai ar yra geros nuotaikos ir man viskas nuostabu. Tik antros pusės nuotaika sugedo ir aš iškart pradedu kentėti. O kadangi esu “tikras” vyras iškart pareikalauju, kad juos nuotaika pasitaisytų ir ji baigtu “gruzinti” mane, tokį gerą vyrą! Neįvertina žioplė koks aš puikus ir kiek daug dirbu dėl jos.

Su panašiu mastymu susiduriu dažnai. Mielas kolega, jei ir tu galvoji panašiai, nieko tokio. Tai pagydoma! Išgydo skyrybos arba išprotėjusi antra pusė. Tai, kaip tai gydoma? Kas gydoma? Neužaugusio berniuko sindromas arba noras būti laimingam „mamos“ sąskaita.

Nieko sudėtingo, viskas paprasta. Pagydyti priklausomybę turinti ligonį galima tada, kai jis pripažįsta jog serga. Mes šiuolaikiniai vyrai nebeturim tos idėjos, kad vyru negimstama, juo tampama. Ir nuo naminio įsižeidusio egoisto iki džentelmeno netrumpas kelias. Deja jį teks nueiti jei norit būti laimingi su moterim ilgesnį laiką nei trunka įsimylėjimas ir susižavėjimas (mokslininkai sako vidurkis 2 metai, David G. Myers „Psichologija“).

Tai ką darom? Tampam vyrais? Na jei skaitei iki šios vietos, panašu, kad noro ir smalsumo pabandyti turi. Pradedam. Ko reikia norint tapti Vyru?

1. Prisiimti atsakomybę. Taip, tu kaltas! Moterys yra jautresnės, emocionalesnės ir joms reikia daugiau bendravimo, šilumos. Ką tai reiškia? Aš savo partnerės nekaltinu kiekviena pasitaikiusia proga, o kaip tik dėl nepavykusių dalykų prisiimu atsakomybę sau. Taip partnerė gali pasijusti iš tikro globojama ir saugoma (emociškai).

2. Žaibolaidis. Kilus poroje emocijų uraganui išlikti ramiam. Būti ta uola šalia, kurios moteris gali nurimti ir pasijusti saugi. Jei moteris ar mergina žino, kad bet kada gali išlieti savo emocijas, nerimą ar kitą susikaupusi krūvį ant vyro, ir šis nepuls atgal jai pilti savo negatyvo, ji jaučiasi emociškai saugi. Nėra klaidų baimės, nes šalia tas, kuris supras ir ją mažiau stabilią ir silpnesnę palaikys.

3. Rėžimas. Šiuolaikinis vyras yra nuolatinio streso būsenoje. Didėjantis gyvenimo, verslo ir santykių tempas reikalauja pasiruošimo. Tau reikalinga dienos rėžimo sistema. Vyras turi aiškiai žinoti kada keliasi, mankštinasi, skaito, valgo, dirba, sportuoja. Disciplina padeda vyrui pasiekti rezultatų. Svarbu! Laikantis savo disciplinos nereikia jos reikalauti iš partnerės. Moterys labiau intuityvios ir emocionalios, jos savo dienotvarkėje turi turėti laisvę rinktis. Vyrai dažnai pradėję tobulėti reikalauja, kad ir visa šeima keistųsi su jais. Tai klaida. Jei pokyčiai tikri, jie su laiku persiduos ir kitiems.

4. Saviugda. Vyrai gyvena idėjomis, tikslais ir planais. Norint išlaikyti vidinį augimą reikalingas kasdienis skaitymas. Knygos, kuri jus įkvėptų veikti, augti, keistis ir siekti. Kiekvienam tai bus skirtingos knygos. Galiu parekomenduoti populiariąją psichologo Olego Gadeckio knygą lietuvių kalba „Likimo dėsniai“. Puikus vadovėlis vyrui. Vien skaitymo neužteks, mūsų tikslai ir idėjos turi būti ne svajonės, o raštu popieriaus lape užrašyti planai, į kuriuos kasdien užmetam akį. Planai turi būti trumpalaikiai (šiems metams) ir ilgalaikiai (5-10metų). Raštu! Tada mūsų protas, tai priima rimčiau ir realesnis noras veikti atsiranda.

5. Kantrybė. Tikras vyras, tas, kuris išmoksta iškęsti savo moters audras, palaukti kol šėlstanti jūra nurims ir be jos asmeninio apkaltinimo vėliau viską ramiai aptarti. Tam reikia kantrybės. Ji neatsiras savaime. Ją reikia ugdyti. Kasdieniais pratimais. Joga, sportas, meditacijos, koncentracijos praktikos. Viskas tinka, kas padeda jums tapti kantresniu ir labiau susikaupusiu. Man asmeniškai padėjo televizoriaus atsisakymas ir to laiko skyrimas saviugdai, sportui, skaitymui ir meditacijai. Rezultatai nustebino jau po pirmo pusmečio.

6. Dėmesys. Svarbiausia vyro sudėtinė dalis. Savo moteriai reikia rodyti kasdienį dėmesį! Taip taip! Jai kasdien reikia išgirsti (mokslininkai sako dukart), kad ją myli. Jai kasdien reikia apkabinimo. Jai kasdien reikia palaikymo žodžių ir komplimentų. Jai kasdien reikia tavo palaikymo akimis. Ir jei tau atrodo, kad tau to reikia iš moters.. Tai berniuko sąmonė.. Nieko tokio. Su laiku, jei dirbsi su savimi, tai pasikeis. Tik mažas BET… Kol dirbsi su savimi norėdamas tapti vyru, nekaltink partnerės, kad ji nelaiminga, nusiminusi, nepatenkinta, irzli, užknisa ir t.t.. Kai tik tapsi vyru, per kelias dienas neatpažinsi savo draugės. Ir patikėk manim, tu to nusipelnei! Nes tapti vyru, tai pats sunkiausias uždavinys kiekvienam vyrui!

Kai tik aš pradėjau daryti žingsnius savo šeimoje, kad tapti vyru, santykiai iš esmės pradėjo keistis. Ir jūs nusipelnėt laimingos moters šalia! Pastangų žinoma reikės, bet jos atperka visą darbą.

Dariau! Aš esu tavo apibūdinto vyro priešingybė. Ieškau kaltės draugėje, teisinu save, nesu emociškai stabilus. Man tai neįmanoma! Patikėk įmanoma ir aš tai mačiau savo akimis. Dabar pat paimk baltą popieriaus lapą. Užrašyk. Kaip aš tapau vyru. Ir užrašyk savo pirmą žingsnį kurį padarysi šiandien, kad pradėti eiti šituo keliu. Galbūt nusipirksi knygą, galbūt užsirašysi į sporto klubą, galbūt susėsi su partnere ir pirmą kart susirašysi į lapą, kas jai nepatinka tavyje, arba pirmąkart šiais metais be priežasties parneši jai gėlių. Nesvarbu nuo ko pradėsi.

Pradėk šiandien!

Tu gali!

Tavo virtualus “treneris”,

Darius Ražauskas

23
vasario

Uždara online Dariaus grupė

19:00 — 19:30
@ FB uždaroje grupėje
© 2019 esujums.lt | Svetainė sukurta @Clamorlux